facebook
Limitovaná akce! Při nákupu produktů Nobilis Tilia v hodnotě 800 Kč získáte 1x Nobilis Tilia Aroma olej Osvěžující 10 ml v hodnotě 149 Kč
Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jak být zdravá

Jako ženy často sami sebe odsouváme na druhou kolej. Péče o domácnost, děti, chození do práce a starost o další příbuzné, to vše je pro nás důležitější než naše osobní pohoda. Ale k tomu všemu potřebujete sílu, zdraví a vyrovnanou mysl. Pokud se nebudete starat sama o sebe, dlouho takové nasazení nevydržíte.

Postarejte se nejdříve sama o sebe, jenom tak se budete moci starat i o ostatní.

1. Vyhněte se deficitu wellness

Do kategorie péče o sebe spadají věci jako bublinková koupel s oleji a epsomskou solí, pleťová maska či drahá péče u kosmetičky. Ale patří sem mnohem víc než tyto lahůdky, které si dopřáváme jen zřídka a často s pocitem viny.

Jde o péči o naše fyzické, duševní i duchovní zdraví. Není to přepych, ale nutnost. Deficit wellness se může projevit v podobě zhroucení, napětí, úzkostí a výpadů, které, pokud se dlouhodobě neřeší, mohou vést k dlouhodobým depresím či nemocem.

Kvůli neustálým hormonálním změnám a potřebě zvládat více úkolů jsou ženy stále vystaveny výzvám, a proto je důležité, abyste péči o sebe brala vážně.

Další způsoby jak si zlepšit deficit zdraví:

  • choďte do přírody
  • smějte se
  • dělejte něco, co vás opravdu baví
  • postavte se sama za sebe
  • zdřímněte si

2. Uvolněte svou vnitřní sílu pomocí dechové práce

Vědomé propojené dýchání je obvykle hodinová intenzivní seance vedená terapeutem a doprovázená hudbou. Při takovém cvičení se můžete dostat k hlubokým vnitřním blokádám a uvolnit je. Možná získáte vhled do svého života, ke kterému jste předtím neměli přistup. Energetický účinek pak trvá mnohem déle než jen po dobu sezení.

Dechová práce může uvolnit vaši vnitřní sílu tak, jak byste nečekali. Je intenzivní i jemná zároveň a rozhodně je osvobozující.

3. Dopřejte si každý den 30 minut na cvičení

Pravidelný půlhodinový trénink může do značné míry pomoci kontrolovat všechny metabolické markery. Cvičení, které dodává kyslík a živiny do svalů a zároveň pomáhá kardiovaskulárnímu systému pracovat efektivněji, dodá vašemu tělu potřebný podnět, aby mohlo dále efektivně pracovat.

Pravidelným cvičením lze snadno odvrátit celoživotní užívání pilulek, které je třeba brát, pokud se u vás projeví abnormální hormonální hladiny. Cvičení nepomáhá jen se ztrátou několika kilogramů, ale vede také ke zvýšení hladiny kyslíku v mozku, zlepšení paměti a koncentrace a snížení rizika deprese.

Působí jako kognitivní stimulátor, podporuje kreativitu levným a zdravým způsobem.

4. Osvojte si pětiminutovou meditaci

I když největší přínosy z meditace získáte častým opakováním, pouhých pět minut meditace skutečně může přinést rychlé snížení stresu.

Čím více meditaci praktikujete, tím více sílí mozek. Časem zjistíte, že vás meditace baví více a více, a dokonce budete prodlužovat dobu, kterou meditací strávíte. Posílí se vaše mentální výdrž a zjistíte, že máte větší schopnost soustředit se po celý den.

Ti, kteří se rádi hýbou, můžou dát přednost meditaci v chůzi.

5. Budování ženských vztahů

Není nic více osvobozujícího, než spojení se svými kamarádkami, sestrami nebo jinými blízkými ženami. Poradí vám, poskytnou vám naslouchající ucho a posílí vaše sebevědomí. Rozvíjení silných a zdravých ženských přátelství je něco, z čeho mohou těžit všechny ženy.

Ženy mají širší repertoár chování než jen boj nebo útěk. Hormon oxytocin se u ženy uvolňuje jako součást reakce na stres. Tlumí reakci „bojuj nebo uteč" a povzbuzuje ji, aby se místo toho věnovala svým dětem a scházela se s jinými ženami.

Pokud se žena do této péče nebo spojení opravdu zapojí, uvolní její tělo více oxytocinu, který dále působí proti stresu a vyvolává uklidňující účinek. U mužů se tato reakce nedostavuje.


Kategorie
Top TOPlist