facebook
Limitovaná akce! Při nákupu produktů Nobilis Tilia v hodnotě 800 Kč získáte 1x Nobilis Tilia Aroma olej Osvěžující 10 ml v hodnotě 149 Kč
Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jak se starat v létě o vlasy

V létě jsou vlasy hodně namáhány. Přímé slunce, slaná nebo chlorovaná voda působí nepříznivě na konečky, vlasy se třepí a lámou. Poradíme vám pár tipů, jak se starat o vlasy v letních měsících.

Vlasy v létě

Krásné vlasy jsou korunou krásy. Obzvláště v létě chceme mít bohatou a plnou hřívu, která bude skvěle kontrastovat s našimi šaty a doplňky. Jsou však mnohem více poškozovány vnějšími vlivy než v jiných obdobích, takže se to ne vždy podaří. Vlasy se lámou a vypadají suše a nevzhledně.

Nedělá jim dobře slaná voda z moře nebo chlor, který je obsažen v bazénech, přímé pražící slunce, volné radikály, abrazivní plážový písek a také vítr. Jsou bez lesku a bez života. Proto je potřeba zvolit pravidelnou a správnou péči.

Letní triky

Vlasy nečesejte za mokra, nechte je volně uschnout například spletené v copu nebo jen tak a občas prohrábněte pouze rukou. Vlasy, které jsou mokré, by se česáním poškodily. Po uschnutí se dají rozčesat velmi snadno, obzvláště když použijete kondicionér či bezoplachový balzám.

Použijte sluneční vlasovou kosmetiku. Jsou v ní obsaženy látky, které je chrání před UV zářením a podporují hydrataci. Spreje nebo šampony, regenerační masky, ochranné fluidy i oleje či kondicionéry vám pomohou udržet vaše vlasy krásné a svěží přes léto.

Před koupáním si vlasy namočte ve sladké vodě, aby nasákly vodu a zamezili jste tak nasáknutí vody slané nebo chlorované. Po koupání si vždy umyjte vlasy opět ve sladké vodě, abyste z nich vymyli sůl nebo chlor a dále se nepoškozovaly.

Vlasy by se neměly často fénovat, aby zbytečně nevysychaly. Dobrý je také letní sestřih, který je provzdušní a odstraní polámané konečky.

V létě je vhodné nosit pokrývku hlavy, slaměný nebo látkový klobouk či letní šátek. Vaše vlasy ochrání před přílišným sluněním a také hlavu, abyste nedostali úpal.

Barvení vlasů v létě není příliš dobré, lepší je dát si novou barvu, než udeří letní vedra. Dost často se stane, že se barva vyšisuje a částečně změní. Dobarvěte si pouze konečky a změnu vizáže ponechte na jindy.

Správná výživa

Základem správné výživy vlasů je hydratace. Používejte hydratační šampony a masky, které obsahují aloe vera, kyselinu hyaluronovou, glycerin, panthenol nebo hedvábné či pšeničné proteiny. Důležité je také pít hodně vody, výživa zevnitř je zásadní pro zdraví vlasů.

Výživné oleje na vlasy vaši hřívu prozáří a bude se krásně lesknout. Použijte arganový, olivový, jojobový, avokádový nebo také kokosový. Olej na vlasy nastříkejte nebo vetřete a nechte alespoň hodinu působit. Dobré jsou také přípravky s keratinem, které poškozené vlasy zacelí a zamezí dalšímu lámání.

Jednou týdně použijte vlasovou masku, jak kupovanou, tak můžete zvolit i přírodní alternativu. S oleji, medem, jogurtem nebo vejcem, které jsou pro zdraví vlasů velmi přínosné. Dobrý je i zábal z piva, který vlasy krásně vyživí a budou se lesknout.

Vitaminy prospěšné pro vlasy jsou vitamin B, C a E. Můžete použít vlasovou kosmetiku s vitaminy, ale také je užívat vnitřně. Komplexem pro zdravé vlasy je biotin.

Péče o pokožku hlavy

Vlasová pokožka je citlivá a mohou se na ní objevit různé ekzémy, lupy, suchost nebo přílišná produkce potních žláz a mastná hlava. Přichází zarudnutí, pálení nebo svědění. Obzvláště nedostatečně vysušené vlasy mohou způsobit mykózy nebo zánět.

Používejte ocet pravidelně jednou týdně jako oplach nebo bylinkové odvary, měsíček, heřmánek či levanduli. Pro růst vlasů je vhodný lopuch či kopřiva. Pomáhají také vlasová tonika nebo květové vody například s tea tree olejem, který desinfikuje a působí antibakteriálně.

Nezapomeňte Ferwer ohodnotit na Firmy.cz


Kategorie
Top TOPlist