facebook
Limitovaná akce! Při nákupu dvou produktů Ben & Anna získáte 1x dětskou zubní pastu v hodnotě 179 Kč (1 na objednávku)
Objednávky do 14:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Benzyl salicylate

Další názvy: Benzyl salicylát, 2-hydroxybenzoate

Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)


Benzylsalicylát, známý také pod názvem Benzyl salicylate nebo 2-hydroxybenzoate, je chemická látka typická svou svěží a jemně květinovou vůní. Tato látku lze najít v některých druzích květin, jako je například ylang-ylang nebo jasmín. Jedná se o bezbarvou kapalinu, která je obtížně rozpustná ve vodě, ale dobře se mísí s ethanolom. Pro své charakteristické vlastnosti a příjemnou vůni je benzylsalicylát často využíván v parfumerii a kosmetickém průmyslu.

Benzyl salicylate se používá hlavně jako složka vůní v přípravcích pro péči o tělo a vlasy, jako jsou šampony, kondicionéry, sprchové gely, tělová mléka, deodoranty, ale také v řadě make-up produktů. Dále je využíván v parfémech a toaletních vodách, kde přidává jemný květinový nádech. Kromě toho může být benzyl salicylát součástí některých čistících a pracích přípravků, kde jednak zlepšuje vůni produktu, jednak pomáhá zlepšovat jeho čistící vlastnosti. Přestože je benzylsalicylát obecně považován za bezpečný pro použití, u některých lidí může vyvolat alergické reakce. Proto je důležité vždy pečlivě sledovat složení kosmetických a jiných výrobků, abychom se vyhnuli potenciálním alergickým reakcím.

Benzyl salicylate můžete nalézt v následujících produktech

Card image
Dárkový kosmetický balíček Bezstarostné ráno - luxusní dárek pro ženu
Detail produktu

Kategorie
Top TOPlist