Vanillin
Další názvy: Vanillin, Vanillinum
Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)
Vanillin, známý také pod názvem Vanillinum, je organická látka s charakteristickou vůní vanilky. Jedná se o hlavní složku, která je odpovědná za svébytnou vůni a chuť vanilky. Tento bílý krystalický prášek s teplotou tání 81-83 stupňů Celsia se chemicky jedná o aldehyd. Jeho chemický vzorec je C8H8O3 a je zařazený mezi aromatické aldehydy. Vanillin je dobře rozpustný v alkoholu, ale těžko se rozpouští ve vodě.
Vanillin se hojně využívá v potravinářském průmyslu, hlavně v cukrářství a pekařství pro aroma různých druhů zákusků, dortů, cukrovinek, čokolády, ale také pro výrobu různých dezertů, zmrzliny, jogurtů a dalších mléčných výrobků. Vanillin se také přidává do některých nápojů, například do kávy, koktejlů, likérů a dalších alkoholických nápojů pro zlepšení jejich chuti. V parfumerii se využívá pro svou vůni ve voňavkách a různých kosmetických přípravcích. Kromě potravinářského a kosmetického průmyslu se vanillin také využívá v farmaceutickém průmyslu v určitých typech léků a ve veterinární medicíně. Široký výběr využití tohoto aldehydu ukazuje na jeho univerzální vlastnosti a oblíbenost.
Tuhle látku v našich produktech nenajdete. Vyzkoušejte přírodní produkty bez chemie z naší nabídky.

Jemný krémový přeliv 90ml Kaštan stříbrný
Detail produktu
Šampon Rhassoul 500ml BIO, VEG
Detail produktu
Kondicionér bez parfemace 180ml BIO, VEG
Detail produktu
Prášková rostlinná barva na vlasy Premium Végétal 100g Měď
Detail produktu
Lattafa Oud Mood parfémovaná voda unisex
Detail produktu