facebook
Akce s Tierra Verde!
Všechny produkty nyní se slevou 15%! Navíc - přidej do košíku zboží této značky alespoň za 1000 Kč a získáš od nás zdarma vzorek Čističe koupelen!

Objednávky do 14:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Špalda (Triticum spelta)

Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)


Špalda, vědecky nazývaná jako Triticum spelta, je považována za jedno z nejstarších obilovin, které člověk kdy pěstoval. Tato obilnina se uplatňuje hlavně v pekárenských a cukrářských výrobcích, jako jsou pečivo, těstoviny, mouka nebo cereálie, přičemž je stále populárnější jako zdravá alternativa pro klasickou pšenici. Své využití nicméně nachází i v pivovarnictví a obilných lihovinách. Špalda je oblíbená pro svou výraznou, oříškovou chuť a vyšší obsah bílkovin a vlákniny.

Termíny "tokoferol", "tocopherol" nebo "tocopheryl acetate" se však nevztahují přímo na špaldové obilí, ale na skupinu chemických sloučenin, jež se řadí mezi vitamíny E. Tyto sloučeniny jsou přirozeně přítomny v některých potravinách, nicméně ve špaldě se nachází v relativně malém množství. Mají silné antioxidantické vlastnosti a hrají klíčovou roli v ochraně buněk proti oxidačnímu stresu. Jsou často přidávány do různých kosmetických a lékařských přípravků, jako jsou krémy, oleje, balzámy nebo doplňky stravy. Tokoferoly tak slouží pro péči o pokožku, zlepšují hojení ran a snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Špalda (Triticum spelta) můžete nalézt v následujících produktech

Card image
Sušenky špaldové celozrnné natural s čekankovým slazením 100 g BIO DOBRÉ ČASY
Detail produktu
Card image
Vločky špaldové 250 g BIO COUNTRY LIFE
Detail produktu
Card image
Tyčinky špaldové se lnem 60 g BIO PRO-BIO
Detail produktu
Card image
Sušenky špaldové celozrnné kakaové 100 g BIO DOBRÉ ČASY
Detail produktu
Card image
Sušenky špaldové celozrnné kakaové 100 g BIO DOBRÉ ČASY
Detail produktu
Card image
Sušenky špaldové celozrnné kakaové 100 g BIO DOBRÉ ČASY
Detail produktu

Kategorie
Top TOPlist