Špalda (Triticum spelta)
Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)
Špalda, vědecky nazývaná jako Triticum spelta, je považována za jedno z nejstarších obilovin, které člověk kdy pěstoval. Tato obilnina se uplatňuje hlavně v pekárenských a cukrářských výrobcích, jako jsou pečivo, těstoviny, mouka nebo cereálie, přičemž je stále populárnější jako zdravá alternativa pro klasickou pšenici. Své využití nicméně nachází i v pivovarnictví a obilných lihovinách. Špalda je oblíbená pro svou výraznou, oříškovou chuť a vyšší obsah bílkovin a vlákniny.
Termíny "tokoferol", "tocopherol" nebo "tocopheryl acetate" se však nevztahují přímo na špaldové obilí, ale na skupinu chemických sloučenin, jež se řadí mezi vitamíny E. Tyto sloučeniny jsou přirozeně přítomny v některých potravinách, nicméně ve špaldě se nachází v relativně malém množství. Mají silné antioxidantické vlastnosti a hrají klíčovou roli v ochraně buněk proti oxidačnímu stresu. Jsou často přidávány do různých kosmetických a lékařských přípravků, jako jsou krémy, oleje, balzámy nebo doplňky stravy. Tokoferoly tak slouží pro péči o pokožku, zlepšují hojení ran a snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění.
Tuhle látku v našich produktech nenajdete. Vyzkoušejte přírodní produkty bez chemie z naší nabídky.
 
                        
                        Organická Květinová Voda – Heřmánek (100 ml)
Detail produktu 
                        
                        Sprchový gel přírodní BERRY INFUSIONS 250ml
Detail produktu 
                        
                        Tekuté mýdlo na ruce divoká růže 300 ml BIO
Detail produktu 
                        
                        Lattafa Khaltaat Al Arabia Royal Blends Gold parfémovaná voda unisex
Detail produktu 
                        
                        Repelentní tělový olej Anti Mosquito (50 ml) - působí proti komárům a klíšťatům
Detail produktu 
                        
                        