facebook
Limitovaná akce! Při nákupu dvou produktů Ben & Anna získáte 1x dětskou zubní pastu v hodnotě 179 Kč (1 na objednávku)
Objednávky do 14:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Sodium Olivamphoacetate

Další názvy: Olivamfoacetát sodný

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)


Sodium Olivamphoacetate, někdy označovaný také jako Olivamfoacetát sodný, je složkou, kterou stále častěji lze nalézt na etiketách různých kosmetických výrobků. Jedná se o typ surfaktantu, což zjednodušeně řečeno znamená, že tato složka má schopnost snižovat povrchové napětí mezi dvěma médii a usnadňuje tak například smísení vody a oleje. Toho se využívá nejen v kosmetice, ale také v řadě jiných průmyslových oborů.

Nicméně pokud hovoříme o Sodium Olivamphoacetate v kontextu kosmetiky, najdeme ho především v pleťových a tělových mycích prostředcích, šamponech a lihových vodách. Díky svým schopnostem totiž dokáže efektivně odstraňovat nečistoty a přebytečný olej z pokožky a vlasů, aniž by je přitom zbytečně vysušoval nebo dráždil. Kromě toho je Sodium Olivamphoacetate také mírně antibakteriální a dokáže změkčovat vodu. Výhodou je také jeho vysoká snášenlivost s pokožkou, díky čemuž je ideální i pro citlivou a problémovou pleť. Produkty s obsahem tohoto surfaktantu jsou obecně velmi šetrné a lze je tak používat i na citlivé pokožce nebo pokožce náchylné k alergiím.

Sodium Olivamphoacetate můžete nalézt v následujících produktech

Card image
Intimní gel BIO (200 ml) - udržuje přirozené ph 4.5
Detail produktu
Card image
Intimní gel BIO Maxi (1 l) - udržuje přirozené ph 4.5
Detail produktu

Kategorie
Top TOPlist