facebook
Limitovaná akce! Při nákupu dvou produktů Ben & Anna získáte 1x dětskou zubní pastu v hodnotě 179 Kč (1 na objednávku)
Objednávky do 14:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Sodium Lauryl Glucose Carboxylate

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)


Sodium Lauryl Glucose Carboxylate je surfaktant, který se ve velkém využívá v kosmetických produktech. Přestože název může někomu připomenout chemickou laboratoř, tato látka je v podstatě cukr, získávaný převážně z kokosových a palmových olejů a kukuřice. Je důležitou složkou v široké škále výrobků včetně šamponů, sprchových gelů, čističů pleti, tekutých mýdel a dalších. Přezdívka "Motýlí keř" či "letní šeřík" může být o něco zavádějící, kvůli jejich poetickému znění se může zdát, že se jedná o bylinné extrakty či éterické oleje, avšak ve skutečnosti se jedná o významný kosmetický ingredienci s mnohem méně romantickým původem.

Sodium Lauryl Glucose Carboxylate je vysoce ceněn pro své schopnosti čištění a pěnění, které jsou srovnatelné s těmi, které nabízí jeho syntetickí kolegové. Zároveň je ale mnohem šetrnější k pokožce a nezpůsobuje dráždění, jenž jsou často spojena s použitím chemických surfaktantů. Díky těmto vlastnostem se stává oblíbenou volbou pro formulace citlivé a jemné kosmetiky, platí to zejména pro výrobky určené pro citlivou pokožku, děti nebo ty, kteří mají tendenci k alergiím. Kromě jeho hlavní funkce jako čistícího a pěnivého činidla má Sodium Lauryl Glucose Carboxylate také schopnost zlepšovat konzistenci a stabilitu výrobků. Je to tedy jedna z klíčových ingrediencí, které pomáhají vytvářet příjemné, krémové textury, na které jsme zvyklí u mnoha kosmetických produktů.

Sodium Lauryl Glucose Carboxylate můžete nalézt v následujících produktech

Card image
Kopřivový šampon na mastné vlasy s rozmarýnem (230 ml)
Detail produktu
Card image
Dárková sada - Voňavý domov
Detail produktu

Kategorie
Top TOPlist