Palm Stearin
Další názvy: Palmový stearin
Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)
Palmový stearin, neboli palm stearin, je vedlejší produkt zpracování palmového oleje, a jak již název napovídá, vyskytuje se ve formě tuhého, bílého až nažloutlého tuku. Jeho charakteristickými vlastnostmi jsou vyšší bod tuhnutí a delší trvanlivost. Je právě díky těmto vlastnostem palmový stearin velmi oblíbený u výrobců různých potravinových i nepotravinových produktů.
Tento materiál se především využívá v průmyslu jako surovina pro výrobu některých druhů margarínu a dalších rostlinných tuků, právě díky své tuhosti a stabilitě. Známý je i díky své využitelnosti v cukrovinkářském průmyslu, kde přispívá k vytváření ideální struktury čokolády, cukrovinek a dalších sladkých dobrot. Palmový stearin se také používá v kosmetickém průmyslu, například při výrobě mýdel, krémů nebo rtěnek. Vzhledem k jeho dlouhé trvanlivosti je palmový stearin často součástí svíček, mýdel a některých čisticích prostředků. I přes jeho široké využití je však nutné si uvědomit, že jeho výroba může mít negativní dopady na životní prostředí, a to především kvůli odlesňování tropických lesů za účelem výsadby olejných palem.
Tuhle látku v našich produktech nenajdete. Vyzkoušejte přírodní produkty bez chemie z naší nabídky.

EKO dárková sada Sprchové gely
Detail produktu
Al Haramain L'Aventure Knight parfémovaná voda pro muže
Detail produktu
Versace The Dreamer toaletní voda pro muže
Detail produktu
Zubní pasta Bez fluoridu 75ml
Detail produktu
Práškový šampon BIO (100 g) - Ritha - šampon a kúra v jednom
Detail produktu