facebook
Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Oleyl Oleate

Další názvy: Oleyl Ester Oleic Acid

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)


Oleyl Oleate, jinak také někdy označovaný jako Oleyl Ester Oleic Acid, je organická sloučenina, která náleží do třídy mastných kyselin a jejich derivátů. Představuje ester olejové kyseliny a oleyl alkoholu. Je to bílá krystalická látka, která je při pokojové teplotě pevná. V čisté formě má jen velmi slabý zápach, což je jedním z důvodů, proč se využívá v kosmetickém průmyslu.

V první řadě se Oleyl Oleate používá v kosmetice jako emolient, který zjemňuje a hydratuje pokožku. Své uplatnění nachází v pleťových krémech, tělových mlécích, šamponech, maskách na vlasy či rtěnkách. Dále jej lze najít v některých druzích mýdel, kde pomáhá s vytvořením bohaté pěny a zároveň podporuje hydrataci pokožky. Rovněž se využívá v průmyslu výroby maziv a biopaliv, kde slouží jako přísada zlepšující kompatibilitu různých složek. Navíc se hojně využívá při výrobě plastů a pryskyřic, kde zajišťuje jejich měkkost a pružnost. Oleyl Oleate je tak poměrně univerzální látka, která nachází široké využití v řadě průmyslových odvětví.


Kategorie
Top TOPlist