Oleic acid
Další názvy: Kyselina olejová
Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)
Kyselina olejová, známá také jako oleic acid, je mononenasycená mastná kyselina, která se vyskytuje v mnoha rostlinách a tělech zvířat. Je to jedna z nejdůležitějších tuků v lidské dietě a nachází se především v olivovém oleji, avokádu, makadamových ořecích a mnoha dalších potravinách. Trezorem to nesoucím tento cenný poklad je olivový olej, který může obsahovat až 83 % kyseliny olejové. Olejnou kyselinu také najdeme v mnoha olejích, které se používají v potravinářství, farmaceutických výrobcích nebo v kosmetickém průmyslu.
V kosmetickém průmyslu je kyselina olejová cenná pro své emoliční, neboli zvláčňující, vlastnosti. Je tak hojně využívána v mýdlech, krémech, šamponech, balzámech na rty či pleťových maskách. Díky svým vlastnostem přispívá k hydrataci kůže a navíc podporuje její regeneraci. V potravinářském průmyslu se pak olejná kyselina uplatňuje hlavně pro svoji schopnost zvyšovat životnost potravin a zlepšovat jejich chuť. Mezi potraviny, které kyselinu olejovou obsahují, patří například pečivo, různé typy čokolád či jiné sladkosti.
Oleic acid můžete nalézt v následujících produktech

Organický Jahodový Olej 30ml
Detail produktu
Mycí intimní balzám Jůlinka 100 ml
Detail produktu
Organický Nimbový Olej 50ml
Detail produktu
Měsíčkový kojenecký olej 200ml
Detail produktu
Krém na ruce s avokádovým olejem (30 g) - intenzivní regenerace
Detail produktu