facebook
Limitovaná akce! Při nákupu produktů Nobilis Tilia v hodnotě 800 Kč získáte 1x Nobilis Tilia Aroma olej Osvěžující 10 ml v hodnotě 149 Kč
Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Lanolin (Cera lanae)

Další názvy: Adeps lanae

Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)


Lanolin, známý také jako adeps lanae, cera lanae, nebo v překladu ovčí vosk, je mastná látka získávaná z ovčí vlny. Tento jantarově zbarvený tuk je produkován ovčími žlázami a jeho hlavním účelem je ochrana vlny a kůže ovcí před nepříznivými povětrnostními podmínkami. Díky jeho jedinečným vlastnostem, zejména schopnosti zvlhčovat a hydratovat pokožku bez způsobení akné nebo podráždění, je velmi oblíbený v kosmetickém průmyslu.

Mezi nejčastější produkty, které obsahují lanolin, patří krémy na ruce a tělo, balzámy na rty nebo hydratační masky. Tato mastná látka dokáže totiž vytvořit na pokožce jemný film, který zabraňuje ztrátě vody a pomáhá ji udržet si přirozenou vlhkost. Kromě toho se lanolin využívá také v průmyslu na výrobu mýdel, šamponů a dalších výrobků určených pro péči o pokožku a vlasy. A to nejen v kosmetickém průmyslu. Lanolin se používá i v technických aplikacích, například jako mazivo v motorových olejích nebo jako součást textilních a kožedělných výrobků. Je důležité zmínit, že lanolin je přírodní a obnovitelná surovina, která se získává šetrně bez ublížení zvířatům.

Lanolin (Cera lanae) můžete nalézt v následujících produktech

Card image
Vitashine Vitamin D3 ve spreji 1000 iu, 20 ml
Detail produktu
Card image
Mangový krém pro citlivou a suchou pleť (60 ml) - nová receptura
Detail produktu
Card image
Bio Měsíčková Zinková mast 150 ml
Detail produktu

Kategorie
Top TOPlist