facebook
Limitovaná akce! Při nákupu dvou produktů Ben & Anna získáte 1x dětskou zubní pastu v hodnotě 179 Kč (1 na objednávku)
Objednávky do 14:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Kurkuma (Curcuma longa)

Další názvy: Kurkumovník dlouhý, Indický šafrán

Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)


Kurkuma, vědecky známá jako Curcuma longa a někdy nazývaná jako kurkumovník dlouhý nebo Indický šafrán, je bylina s výraznými léčivými schopnostmi, která se pěstuje především v jižní Asii. Pro svou jasně žlutou barvu a silnou aromatickou vůni je důležitým prvkem v kulinářství i kosmetice.

Kurkuma je jednou z hlavních složek tradičního indického koření, známého jako kari. Mimo to se často přidává do rýže, omáček a polévek pro svou výraznou chuť a barvu. V posledních letech ale kurkuma začíná hrát stále větší roli i v jiných oborech. Například ve farmaceutickém průmyslu je využívána pro své protizánětlivé a antibakteriální účinky, přičemž vedlejšími produkty těchto procesů jsou kurkuminoidy, které se používají jako přírodní barvivo v potravinářství a kosmetice nebo jako antioxidanty v doplňcích stravy. Kurkuma se také stává stále oblíbenější v kosmetice, kde se používá jako přírodní barvivo v šamponech, krémech a make-upu. Ať už se jedná o kulinářské, kosmetické nebo farmaceutické využití, kurkuma se stále více stává nedílnou součástí našeho každodenního života.

Kurkuma (Curcuma longa) můžete nalézt v následujících produktech

Card image
Tuhý šampon s kondicionérem pro světlé vlasy Ylang Ylang XXL (50 g) - krásně pění
Detail produktu

Kategorie
Top TOPlist