Invertase
Další názvy: Invertáza, Beta-fructofuranosidase
Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)
Invertasa (také invertázá katalyzuje hydrolýzu sukrozy (běžného cukru) na fruktózu a glukózu. Nachází se ve velkém množství organismů, včetně rostlin, živočichů a jednoduchých organismů, jako jsou bakterie a kvasinky. Široké rozšíření této enzymy souvisí s tím, že její substrát, sukroza, je běžným cukrem v přírodě. Invertasa je důležitá ve výrobě potravinářských výrobků, kde se využívá pro vznik inversion cukru.
Inverzní slad, který je produktem sukrozy přetransformované invertasou, se používá na výrobu čokoládových bonbónů, likérů a některých druhů pečiva. Invertasa je také nepostradatelná pro výrobu medu, kdy včely tuto enzymu využívají k převedení nektaru na med. Kromě potravinářství se invertasa používá také v biotechnologii, zejména při výrobě bioethanolu, kde může poměr fruktózy a glukózy v odbourávání cukrů ovlivnit výslednou účinnost produkce ethanolu.
Tuhle látku v našich produktech nenajdete. Vyzkoušejte přírodní produkty bez chemie z naší nabídky.

Šampon bez parfemace 250ml BIO, VEG
Detail produktu
Prášková barva na vlasy 100g Neutrál
Detail produktu
Giorgio Armani Emporio Armani Diamonds toaletní voda pro muže
Detail produktu
Ecoegg Čistící tablety do pračky 6 ks
Detail produktu
Šampon jahoda a máta 250 ML
Detail produktu