Ghí
Další názvy: Ghee, Přepuštěné máslo
Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)
Ghí, známé také jako Ghee či přepuštěné máslo, je tradičním složkem mnoha kuchyní již po tisíce let. Tento produkt je základem indické a ájurvédské kuchyně, kde se využívá svých jedinečných vlastností a výrazného aroma. Jde o zvláštní tuk, který vzniká přepuštěním a zahuštěním másla, což má za následek odstranění vody a mléčných bílkovin. Výsledkem je koncentrovaný tukový produkt s charakteristickým oříškovým aroma a zlatavou barvou.
Ghí se používá především v potravinářském průmyslu. Je oblíbené pro přípravu jídel, pečení, smažení, ale taktéž jako koření, kdy se přidává přímo do pokrmů pro zvýraznění chuti. Využívá se hlavně v orientální a indické kuchyni, kde je stěžejní součástí mnoha tradičních receptů. Nicméně díky svému jemnému oříškovému aroma se ghí stává populárnějším také v západních zemích, kde je často součástí bezlepkových a bezlaktózových diet. Naleznete jej také v kosmetickém průmyslu, kde se využívá pro výrobu krémů, balzámů, olejů nebo svíček. Jeho vysoký obsah antioxidantů a vitamínu E má pozitivní vliv na pokožku, takže ghí se často používá při výrobě přírodní kosmetiky.
Tuhle látku v našich produktech nenajdete. Vyzkoušejte přírodní produkty bez chemie z naší nabídky.

REUZEL Solid Cologne Wood & Spice tuhá kolínská pro muže
Detail produktu
Přírodní sérum pro lámavé a krepaté vlasy BIO (50 ml)
Detail produktu
Afnan 9pm Pour Femme parfémovaná voda pro ženy
Detail produktu
Lattafa Al Nashama parfémovaná voda unisex
Detail produktu
Tuhý deodorant Bylinkové opojení (42 ml) - účinný až 24 hodin
Detail produktu