facebook
Limitovaná akce! Při nákupu dvou produktů Ben & Anna získáte 1x dětskou zubní pastu v hodnotě 179 Kč (1 na objednávku)
Objednávky do 14:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Ethylhexyl Stearate

Další názvy: Octyl stearate

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)


Ethylhexyl Stearate, známý také jako Octyl Stearate, je ester kombinací kyseliny stearové a 2-Ethylhexyl alkoholu. Jedná se o jednu z nejběžnějších složek v mnoha osobních hygienických a kosmetických výrobcích. Přestože je to v podstatě tuk, který na pokožce vytváří hladký a jemný povrch, nemusíte se obávat, že by přispíval k vašemu tělesnému tuku. Představuje důležitou složku, která pomáhá vytvářet hladký a příjemný pocit na pokožce po použití kosmetických přípravků.

Octyl Stearate je především používán jako emoliens a mazivo, což znamená, že na pokožku působí jemně a chrání ji před vysušením. Kromě toho tato látka zlepšuje distribuci produktu na pokožce a posiluje jeho absorpci. V kosmetice je Octyl Stearate velmi oblíbený, a to v širokém spektru produktů - od makeupu, přes pleťové a tělové krémy, šampony, opalovací krémy až po vlasovou kosmetiku a deodoranty. Uplatnění nachází i v mýdlech a čisticích přípravcích. Svou roli má i v průmyslu, například jako složka některých plastů či barviv. Díky svým vlastnostem je Ethylhexyl Stearate důležitou složkou mnoha produktů, které používáme každý den.

Ethylhexyl Stearate můžete nalézt v následujících produktech

Card image
Krém na ruce s damašskou růží BIO (60 ml) - úchvatně voní
Detail produktu
Card image
Bioaktivní pleťový krém pro hydrataci s meduňkou BIO (50 ml)
Detail produktu

Kategorie
Top TOPlist