Erythorbic acid
Další názvy: Kyselina erythorbová, E315
Skóre škodlivosti: 3 (Neškodné chemické látky)
Kyselina erythorbová, také známá jako Erythorbic acid nebo v potravinářské terminologii označovaná jako E315, je syntetickou formou vitamínu C a v potravinářském průmyslu se významně využívá jako antioxidant. Jeho hlavní funkcí je zabránění oxidaci tuků a vitaminů, která by vedla k jejich zkáze a znehodnocení potravin.
Do jakých produktů se tento antioxidant přidává? Kyselina erythorbová se často používá v nápojích, konkrétně v ovocných šťávách, energetických nápojích nebo nápojích obsahujících kofein. Dále se s ní můžeme setkat v konzervovaném ovoci a zelenině, džemech a marmeládách, zmrzlině, cukrovinkách a mnoha dalších produktech. Je zadoucí pro výrobce používat kyselinu erythorbovou zejména u produktů, které mají delší dobu spotřeby a při jejichž skladování by mohlo dojít k oxidaci. Tato kyselina totiž potravinám pomáhá udržet čerstvost, zachovat si původní barvu a především prodloužit trvanlivost. Může být však také přítomna v kosmetických přípravcích, kde podporuje stabilizaci produktu a přispívá k délce jeho trvanlivosti.
Tuhle látku v našich produktech nenajdete. Vyzkoušejte přírodní produkty bez chemie z naší nabídky.

Oční Sérum s Ginkgem a Q10 – Noční 10 ml Roll-on
Detail produktu
Sprej na rozčesání a ochranu vlasů (30 ml) - s ceramidy a provitaminem b5
Detail produktu
Maska na vlnité a kudrnaté vlasy BIO (150 ml) - usnadňuje rozčesávání
Detail produktu
Lattafa Teriaq parfémovaná voda unisex
Detail produktu
Květová voda - damašská růže BIO (100 ml) - univerzální využití
Detail produktu