facebook
Akce s Tierra Verde!
Všechny produkty nyní se slevou 15%! Navíc - přidej do košíku zboží této značky alespoň za 1000 Kč a získáš od nás zdarma vzorek Čističe koupelen!

Objednávky do 14:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Erythorbic acid

Další názvy: Kyselina erythorbová, E315

Skóre škodlivosti: 3 (Neškodné chemické látky)


Kyselina erythorbová, také známá jako Erythorbic acid nebo v potravinářské terminologii označovaná jako E315, je syntetickou formou vitamínu C a v potravinářském průmyslu se významně využívá jako antioxidant. Jeho hlavní funkcí je zabránění oxidaci tuků a vitaminů, která by vedla k jejich zkáze a znehodnocení potravin.

Do jakých produktů se tento antioxidant přidává? Kyselina erythorbová se často používá v nápojích, konkrétně v ovocných šťávách, energetických nápojích nebo nápojích obsahujících kofein. Dále se s ní můžeme setkat v konzervovaném ovoci a zelenině, džemech a marmeládách, zmrzlině, cukrovinkách a mnoha dalších produktech. Je zadoucí pro výrobce používat kyselinu erythorbovou zejména u produktů, které mají delší dobu spotřeby a při jejichž skladování by mohlo dojít k oxidaci. Tato kyselina totiž potravinám pomáhá udržet čerstvost, zachovat si původní barvu a především prodloužit trvanlivost. Může být však také přítomna v kosmetických přípravcích, kde podporuje stabilizaci produktu a přispívá k délce jeho trvanlivosti.


Kategorie
Top TOPlist