facebook
Limitovaná akce! Při nákupu dvou produktů Ben & Anna získáte 1x Ben & Anna Tuhý deodorant Máta v hodnotě 159 Kč (1 na objednávku)
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Decyl glucoside

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty přírodních látek)


Decyl glucoside, známý také jako decyl kokoát nebo TEGOSOFT DC, patří mezi nejónové povrchově aktivní látky, které se používají v široké škále produktů. Tyto látky jsou vytvářeny esterifikací rostlinných olejů nebo tuků se sacharidy jako je glukóza nebo fruktóza. Decyl glucoside má mnoho předností, mezi které patří především jeho mírný, ale efektivní čistící efekt a dobré vlastnosti jako je emulgace a zvlhčování. Tento biologicky odbouratelný čistící agent je také vhodný pro citlivou a podrážděnou pokožku.

Decyl glucoside se nejčastěji nachází v kosmetických a čistících produktech. V kosmetice, například v šamponech, sprchových gelech, pleťových čistících přípravcích, je jeho hlavní funkcí odstraňovat nečistoty a oleje z pokožky a vlasů. Jeho schopnost tvorby pěny je sice nižší než u sulfátů, ale jeho pěna je jemnější a hedvábnější. V čistících produktech, jako jsou přípravky na mytí nádobí či prášky do pračky, odstraňuje mastnotu a jiné nečistoty. Díky svým jemným vlastnostem je decyl glucoside často používaný i v produktech pro děti nebo pro osoby s citlivou pokožkou. Jelikož se jedná o složku rostlinného původu, je často používaný také v přírodní a bio kosmetice.

Decyl glucoside můžete nalézt v následujících produktech

Card image
Sprej na rozčesání a ochranu vlasů (30 ml) - s ceramidy a provitaminem b5
Detail produktu
Card image
Pleťové sérum - Komplex ceramidů (10 ml) - obnovuje ochranný film pleti
Detail produktu
Card image
Dárkový kosmetický balíček Bezstarostné ráno - luxusní dárek pro ženu
Detail produktu
Card image
Tuhé mýdlo švestka a moruše
Detail produktu
Card image
Tuhé mýdlo švestka a moruše
Detail produktu
Card image
Tuhé mýdlo švestka a moruše
Detail produktu

Kategorie
Top TOPlist