facebook
Limitovaná akce! Při nákupu dvou produktů Ben & Anna získáte 1x dětskou zubní pastu v hodnotě 179 Kč (1 na objednávku)
Objednávky do 14:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Candelilla vosk (Candelilla cera)

Další názvy: Kandelilový vosk, Candelilla wax, E 902

Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)


Candelilla vosk, známý také jako Kandelilový vosk, Candelilla wax nebo E 902, je produkt rostlinného původu. Tento vosk se vytváří ze stonků a listů rostliny Euphorbia antisyphilitica a Euphorbia cerifera, které rostou v polopouštních oblastech Severní a Jižní Ameriky. Těmto rostlinám tento vosk umožňuje zachovat vlhkost v extrémních podmínkách. Candelilla vosk je na výrobu náročnější než jiné vosky a je proto drahý. Má ale výborné vlastnosti a je široce využíván v kosmetickém průmyslu a potravinářství.

Candelilla vosk je oblíbený především díky své vysoce emulgující schopnosti. Ve výrobě kosmetiky se používá pro zlepšení struktury a stability výrobků, jako jsou rtěnky, balzámy na rty, krémy, make-upy, deodoranty nebo hydratační mléka. Je to vynikající vegan alternativa k včelímu vosku, který se běžně používá v kosmetických výrobcích. Jeho další předností je schopnost vytvářet lesk na povrchu výrobků. V potravinářství se Candelilla vosk využívá jako glazura pro ovoce, zeleninu, maso, pečivo nebo sladkosti, čímž jim dodává lesk a zároveň je chrání před vysycháním. Je také součástí některých potravinových doplňků a slouží jako povrchová úprava kávových zrnek při jejich pražení.

Candelilla vosk (Candelilla cera) můžete nalézt v následujících produktech

Card image
Balzám na rty Sladký polibek (8 ml) - mírně tónuje rty
Detail produktu
Card image
SOS Zinková tyčinka na pupínky a opary (8 ml) - s oxidem zinečnatým
Detail produktu

Kategorie
Top TOPlist