Caffeic Acid
Další názvy: 3,4-hydroxycinnamic acid, kyselina kávová
Skóre škodlivosti: 4 (Lehce škodlivá chemie)
Kyselina kávová, také známá jako Caffeic Acid nebo 3,4-hydroxycinnamic acid, je jedním z klíčových derivátů kyseliny skořicové. Tato látka je přítomna v mnoha rostlinách a je hlavní složkou jejich obranného systému namířeného proti napadení škůdci. Kyselina kávová je také důležitým antioxidantem a její protizánětlivé vlastnosti jsou předmětem mnoha vědeckých studií.
Caffeic Acid, neboli kyselina kávová, je důležitou součástí některých potravin a nápojů, včetně kávy, odtud její název. Nicméně je nutné zmínit, že i když je v některých zdrojích uváděno, že podíl kyseliny kávové v kávě je vysoký, ve skutečnosti je jeho koncentrace relativně nízká. Kyselina kávová se také nachází v ořeších, ovoce jako je kiwi, citróny a jablka, a také v některých zeleninách, jako jsou cibule a česnek. Jelikož je kyselina kávová silným antioxidantem, je také oblíbenou přísadou v některých krémech a jiných kosmetických přípravcích, které mají za cíl chránit kůži před poškozením.
Tuhle látku v našich produktech nenajdete. Vyzkoušejte přírodní produkty bez chemie z naší nabídky.

Aloe vera BIO 1000 ml
Detail produktu
Maison Alhambra Kismet Magic parfémovaná voda unisex
Detail produktu
Ostropestřec komplex pro játra, 120 kapslí
Detail produktu
Prášková barva na vlasy 100g Kaštan
Detail produktu
Kenzo Jungle L'Elephant parfémovaná voda pro ženy
Detail produktu