facebook
Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

1,2-hexanediol

Skóre škodlivosti: 3 (Neškodné chemické látky)


1,2-hexanediol, který je také známý pod názvy Robinia acacia, Black locust či Trnovník bílý, je většinou používán v kosmetickém průmyslu. Jedná se o chemickou složku, která se uplatňuje v mnohých kosmetických výrobcích díky svým konzervačním vlastnostem. Používá se primárně jako konzervant v kvůli své schopnosti zabíjet a zabránit růstu bakterií a plísní, čímž prodlužuje trvanlivost produktů. Dále tato substancí hraje roli také jako zvlhčovač, jelikož dovede vázat vodu a udržovat tak stabilitu výrobků.

Ovšem kosmetický průmysl není jediné odvětví, kde se tento chemický prvek využívá. Významně se uplatňuje i ve farmaceutickém průmyslu. V tomto případě se často používá jako součást lokálně používaných farmaceutických přípravků, například v mastech, krémech nebo gelech. Lze ho také nalézt v řadě různých výrobcích péče o pleť, včetně výrobků pro odličování, tonerů, masek na obličej, krémů a pleťových sérech. Kromě toho se přidává do některých vlasových výrobků, jako jsou šampony a kondicionéry. Jeho výhodou je, že je považován za neškodný a nealergenní.


Kategorie
Top TOPlist