facebook
Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Danival Miso rýže 390 g BIO DANIVAL

Značka: Danival

235 Kč
211 Kč

Skladem - odesíláme do 48h
Tento produkt si právě prohlíží 1 uživatel.

  • Výměny a vrácení zdarma
    do 30 dnů
  • Doprava zdarma nad 1500 Kč
TwitterFacebook

Popis produktu Danival Miso rýže 390 g BIO DANIVAL

Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.

Jak použít miso pasty v kuchyni? Podívejte se na video.

Další tipy na použití:

  • rozmíchejte v troše vody nebo vývaru a přidejte do pokrmu, dosolujte až po přidání misa
  • miso se dá v mnoha případech zaměňovat i se sójovými omáčkami shoyu a tamari
  • na dochucení všech možných pokrmů - polévek (včetně vývarových), pomazánek, luštěninových a zeleninových jídel, omáček (i těch smetanových)
  • miso se výborně kombinuje s pohankou a také s houbami (přidejte trochu misa na konci dušení, zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku)
  • k přípravě salátových dresinků a dipů - kombinujte s kyselou složkou (ocet, citronová šťáva), olejovou složkou (olivový, sezamový nebo jiný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou složkou (med, javorový, ječný, agávový nebo jiný sirup), zkuste např. miso-tahini dresink (1-2 lžičky misa, 4 lžíce sezamové pasty tahini, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce jablečného octa, v případě potřeby nařeďte trochou vody)
  • miso máslo - smíchejte 4 lžíce BIOmásla a 1-2 lžíce misa na hladkou směs, výborně se hodí na ještě horký vařený květák, brokolici, chřest nebo fazolové lusky
  • glazování - dejte péct do trouby zeleninu lehce pokapanou olivovým olejem (cuketu, mrkev, petržel...), asi v polovině pečení ji vyndejte, potřete směsí misa, olivového oleje a medu nebo javorového sirupu a dopečte
  • a samozřejmě miso polévka

Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit. Více zajímavých faktů o miso najdete v časopise Dobroty jaro 2017 na str. 26-27.

BIOpotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich BIOkvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

 

 

 

Složení: SÓJA*, rýže kulatozrnná pololoupaná* 41,5 %, jedlá sůl mořská, voda, enzym (Aspergillus oryzae). Pasterováno. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava: Používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Protože obsahuje živé enzymy, nemělo by miso projít varem, a proto přidávejte vždy nakonec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát.

Nutriční údaje:

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):605kJ/145kcal. Tuky: 6,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 9 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 9,7 g. Sůl: 8,3 g

Další údaje:

Skladování: Skladujte v suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Legislativní zařazení: Fermentovaná pasta ze sójových bobů a rýže.

Certifikováno: CZ-BIO-001

Trvanlivost: 18 měsíců

Přirozeně bezlepkový produkt

Bez přidaného cukru

Bez mléka

Fairtrade produkt



Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů v BIOkvalitě.

Kód produktu
  • CL1J20000101



Kategorie
Top TOPlist